"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





14 April, 2010

FRIM again.....n again...

salam kepada yg sedang membaca... :) well...a long break from my outdoor activity.... bz memanjakan diri dan menternak lemak di badan ini.... hahaha ... dan pipiku dah macam adik beradik pau... ;p so, last week sempat la i went to FRIM once again... rasanya kat situ je cam best nak relax.. sambil hiking leh mandi manda... i like i like...lihatla....nampaknya cuaca harini amat cerah sekali.. ye la sekarang ni kan musim hujan... so, a good start...ok guys... r u ready?????this time kita ubah sikit timing... normally , we start hiking in early morning... but today... i start hiking kul 2pm... hahah org lain sure pelik.. kata nk g hiking tapi kuar tghari hahahaha....betoi ke tak budak ni???? gasak la...ok...bermula la xpdc membuang lemak tepu dalam badan... ~macam la lemak degil tu sehari leh hilang.... hiks.. padahal sebelum trek dah bantai makan satu pinggan nasi.... lepas makan baru start hiking... semput gak la... dah lama tak push badan... huhu time ni serius baru kutahu badan ku makin berat..waaa.....tak suka.. tak suka.....fuhhhhh..... lama giler nak sampai sini.... aku yang slow sebab beban badanku ini atau jalan yg dah berubah semakin jauh...;p... time ni dah rasa malas nak ikut jalan ni pasal rasa macam tak larat... tapi bila pk balik lemak dah byk bertampal kat badan ni.. so ikut gak la route canopy walkway ni...paksa rela...;(sure korg tgk pic ni korang akan kata apa ada hal.... sonang jo.... tapi try test tgk naik...kot ada yg tercungap-cungap mintak oksigen hahahaha (tidak aplikasi utk pendaki tegar yeeerr) ;p so...ada BRAN???Finally, saya dgn sukacitanya nak bgtau saya berjaya sampai sini selepas beberapa kali berehat kat "unofficial" RNR.... hehe... sweating tak yah ckp la...oh ya.. tgh dok lepak mintak oksigen sambil layan bluess... tetiba muncul la jeng.. jeng...otw down u will see this superb view...ek eh....signboard apa ni???Ooooo.... pokok mati ....itu tarak apa.. jgn org mati dah... huhuhuMake your choices yaa??? Wanna go to picnic area or turning back to canopy walkway... ME???? Ofkos la.. absolutely memilih ke "PICNIC AREA".....Hooorreeeyyyy... dah nak sampai kat waterfall.... ni tak sabar nak berendam ni...yabedabeddoooo.... finally... sampai jugak di air terjun FRIM ni.... so.. tunggu apa lagi..... debooommm.....!!!Clear water don't sangka no boya haaa..!!!! i like it.... but this clear water got many little prawn... i've just notice thiss... dulu tak der pon.... bila plak udang2 ni bertelur kat atas air terjun ni ahaks....

No comments:

Post a Comment