"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





02 August, 2010

CERITA SERAM -2-

Kita sambung balik cerita seram yg tergendala tadi... hehe... ok.. ni part pengalaman sendiri plak... yg mana aku sampai sekrang tak leh lupa... aku mulakan dengan pengalaman aku masa kat matrix dulu... masa aku dok kat KC 423... bilik aku ni berdepan dengan toilet.... sapa yg penah dok kat KC tau la camana hostel tu... ala2 cam penjara... kerana ianya bekas hospital lama tak salah...

seperti biasa aku ni suka terjaga tgh pepagi buta nak buang air.... so, aku tak la sampai hati nak kejut member2 yg sedang layan tdo.... sian plak... aku bgn g sendiri.... lagipon toilet depan bilik je.... bukan jauh pon... ingat nak tunggu siang... tak bole tak bole... redah je la....

masuk toilet ada org rupanya pepagi ni pon.....ohhh.... budak medic yg rambutnya... makk aaihhhh punyalah panjang.... sampai lutut tu rambut dia.... aku tak la terkejut pasal rambut dia oleh kerana sebelum ni aku penah nampak dia dgn rambut yg pjg mengurai tu.... isskkk... seriusss panjang.... bayangkan sampai lutut.... sikit lagi sampai kaki.... hmm... tak susah ke nak jaga???? camana nak shampoo ek????hmmmm.... ek eh sibuk plak aku kat rambut dia... tuan punya badan pon tak kesah.. aku plak sebok... hehhehe...

cuba korg bayangkan la kalo aku tak tau rambut dia pjg macam tu... apa agaknya aku buat??? jadi tugu negara kat depan pintu toilet?? atau pengsan?? atau terbuang je kat depan tu... huhuhu.... gilerr punya keje....

masa aku masuk minah tu dok sebok basuh muka.. aku pon malas nak amik port... terus masuk toilet.... lepas "selesai" aku pon nak la basuh tgn... minah tu masih lagi dok basuh muka.... lamanya dia basuh muka.... gasakla... tgh aku dok basuh tgn dia toleh kat aku.... sinki aku selang satu sinki je ngan minah tu.... aku perasan la dia toleh... aku senyum la... tak tau la dia senyum ke tak... aku rasa macam dia tak de reaksi je... (ini kerana aku tak pakai spek) hehehe nasib baik laaa aku tak pakai spek..... kalo aku pakai entah camana la rupanya... nauzubillah.....lepas je basuh tgn aku pon nak blah la... dia sambung balik basuh muka.... nak kuar dari toilet tu aku kene melalui minah ni yg sedang asyik basuh muka ni... huhuhu....

entah kenapa lepas aku melewati minah ni.. terus rasa seram sejuk.....masa tu terus berdiri bulu roma aku ni.... pelik aku.... tetiba je meremang bulu roma....aku tak de terpikir benda2 lain... tapi lepas meremang bulu roma ni terus aku terpikir bukan2.... huhuhu..... aku tertoleh kat minah yg sebok dok basuh muka tu..... aku masa tu rasa dah lemah lutut tu beb.... korg tau aku nampak apa????hmm....betoi ke apa yg aku nampak ni??? mana kaki dia??? apsal aku tak nampak??? mmg la aku tak pakai spek... abaikan la... tapi mmg masa tu aku rasa macam nak lari pecut je... tapi kaki ni serius lemah semacam....paksa gak jalan laju... giler hapa nak lama2 kat situ.... tak dapat kubayangkan.... baik jgn bayangkan.... org kata time2 macam ni baca ayat2 apa yg teringat... tapi mmg time ni aku tak ingat pape pon.... huhuhu..... patutla ada yg kata ayat pon leh jadi tunggang langgang... serius masa tu meremang bulu roma aku beb.... masuk je bilik aku harapla dia tak ikut.... waaa.... terus lompat atas katill... tutup muka.... cuba nak tido tapi haram bole.... sampai subuh aku berjaga.... tunggu roommate aku bgn... nak ikut g toilet amik wuduk.... takut....

kebiasaannya aku org 1st yg bgn.... tapi kali ni aku tunggu sampai diorg bgn.. semua pelik.... lepas 2-3 hari barulah aku cerita kat diorg.... semua takut nak g toilet lepas aku citer apa yg jadi kat aku malam tu.... entahla... aku pon tak tau... mungkin jugak mata aku salah tgk.... Hanya Allah yg tahu....
kebetulan... sebelum kes ni bilik kitorg mmg selalu kene ketuk tepat pukul 12 tgh malam... yang peliknya... bila bukak tak der sapa... byk kali tu kene ketuk.... dan satu malam tu kwn kitorg decide nak usha ikut bwh lubang pintu yg jarang tu... nak tgk mmg ada org ke tak??? so malam tu kwn kitorg baring depan pintu.. (hahaha... sanggup tu) mmg tepat kul 12 pintu bilik kitorg kene ketuk.... dan yg menjadi misteri ialah... tak nampak pon kaki sesapa kat depan pintu bilik kitorg.... waa..... time tu kitorg semua gabra.... mula2 ingatkan ada org nak main2 kan kitorg.... dan lepas tu kitorg buat keputusan pakat baca Yaasin tiap2 malam... Alhamdulillah... gangguan tu tak de lagi.... misteri nusantara tul....

p/s: jgn la simpan rambut pjg sgt.... huhuhu

ok.. ni cerita berlaku masa kau kat main campus, gombak.... aku dok Maryam.. hostel baru yg jauh nun kat belakang.. hujung banat.... alam flora mmg mengasyikkan.... wakakakak..... mmg jadi kebiasaan aku bukak tingkap bilik sampai pepagi buta.... angin malam dan kene plak ala2 dok bukit gitu... so angin mmg sejuk..nyaman sekali....

satu malam, aku study sampai la 1pagi... lupa nak tutup tingkap... iskkk.... tak elok plak lambat tutup tingkap ni.... aku pon bgn la dr meja study nak tutup tingkap.... tapi aku terpandang kat langit macam ada benda putih... aku dok ingat lampu tapi tinggi nya lampu tu.. oleh kerana aku tak pakai spek aku pon terusla cari spek pakai.... kasi clear penglihatan ni....bila dah pakai spek aku tau tu bukan lampu macam aku sangka... tapi benda ni melayang2.. makin lama makin besar plak.... tetiba aku terus jadi cuak... benda apakah tu??? terus kelam kabut aku tutup tingkap.... tarik blinder...huhu.... takut nak citer kat roommate aku.. tapi entah camana... terkeluar gak cerita masa tgh makan2... rupanya dia pon nampak.... so, kami masing2 tak berani lagi bukak tingkap... paling lambat tutp pon kul 10 malam je.... serius.. mmg cuakkk.....

No comments:

Post a Comment