"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





02 August, 2010

CERITA SERAM -1-

Tetiba harini teringat cerita seram waktu aku study dulu.. ini gara2 kat opis tadi kwn aku hantar email citer pasal pengalaman seram…. Huhuhu….
Aku ada 2 cerita.. satu pengalaman aku sendiri dan satu lagi dr cerita kakak senior aku… semua ni masa aku matrix dulu….

Ok aku mulakan dengan cerita yg kakak senior aku ceritakan balik kat kitorg…. Tak salah peristiwa ini terjadi pada kwn kakak senior aku…. Masih ingat lagi masa dok cerita ni kami dok ramai asyik dok cerita pasal ceerita… SEERRAAAMM…..

SCARY STORY 1….
Back to the story….. Peristiwa ni berlaku masa musim nak exam… biasalah… nak dekat xm ni mmg kami sebagai student akan pulun study maut punya.. Hahaha… budak pandai time ni just revise apa yg patut je…. Apa2 je la kan.. JanjI study.. Xm tak gelabah nak jawab…. Biasala study sampai 2-3 pagi ni mmg dah jadi rutin.. Bukan perkara luar biasa lagi…. Seperti malam2 sebelum ni… mmg study room akan penuh ngan student dok pulun study..(tak tau la betoi study ke tak.. Hahaha) aku gelarkan kakak ni sebagai Kak A (bukan nama sebenar.. Hehehe)… dia mmg kaki study sampai pagi… kakak bilik aku yg hobi study sampai pagi pon kalah ngan dia…. So malam tu sampai kul 12 tgh malam je… tak ramai student yg tinggal dalam study room…. Tapi Kak A masih pulun study…. Study room kitorg mmg besar…. So kalo ramai mmg meriah la… hahaha mcm2 ragam ada…

Sedar tak sedar jam dah nak pukul 2 pg…. Pulun study katakan…. Member Kak A yg dok study sama ni pon dah ngantuk dah… so, dia pon meminta diri utk balik turu… (tdo laaa….)…. Member dia tanya la.. Tak kesah ke tinggal sorg ni… Kak A kata tak pe.. Dia dah biasa…. So member dia pon blah balik bilik…. tinggal Kak A je dalam study room yg besaq tu… huhuhu serius berani.. Dah la pintu kat study room tu terbuka luas…. Kak A study cam biasa….

Tak lama lepas tu dtg roommate dia nak study sama… Kak A pon kata ok je… jom la… so, sama2 la study… ntah camana tetiba pen Kak A ni terjatuh kat lantai…… dia pon tunduk la bwh nak amik pen dia…. Masa nak bgn… dia terpandang kaki roommate dia yg dok bertentang dgn dia….. Nak tau nampak apa???? Agak2 nye korang rasa apa dia???? Waaa.. Time ni serius takut giler kitorg… semua nak tau apa yg Kak A ni nampak…. Rupanya Kak A ni nampak roommate dia ni tak de kaki…..huhuhu.. Tapi aku serius tabik spring beb…. Kak A ni bole lagi berlagak cool…..
Bila dia tau member depan dia ni tak de kaki dia still bole lepak lagi kat situ…. Mmg serius berani beb… lepas dia dah amik pen tu.. Dia tetap teruskan study.. Tapi mmg la kan.. Study ke hapa nya… dok cover takut sebenaqnya….. Tak lama pastu Kak A ni kata la dia dah ngantuk...Nak balik bilik tdo….(still bole cover takut tu beb)…. Takkan nak lepak lama2 kat situ.. Giler hapa!!!.... Tapi part paling best… roomate dia siap reply tu…. Nak tau apa roommate dia jawab??? "KENAPA??? DAH TAU KER???"

Kalau korang la… kene jwb camtu.. Apa respon korg…. Aku?? Serius…. Kalo bole pengsan tak pe… kalo tak leh nak pengsan…. Tak ke haru…. Waaa…..
Tamau2….. Ohya tentu korg nak tau apa jadi kat Kak A kan….. Lepas je dia menerima jawapan yg tak disangka2 tu.. Dia terus pengsan…. Tau dia pengsan bile esok paginya org jumpa dia terbaring kat study room….. Dan pas tu dia demam….pasal terkejut… cerita ni pon dicerita kan pada kwn2 dia lepas dia pulih semangat…… dan sebenarnya roommate dia malam tu elok je layan tdo….. so, moral of the story…. Kenal siapa teman study anda….
cerita kedua selepas ni k.. korang layan dulu cerita ni.....

No comments:

Post a Comment