"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





23 October, 2010

Taman cabaran @ Putrajaya

Date : 28.9.2010
Venue : Presint 5, Putrajaya

Jenuh jugak la cari tempat ni.. hehe sampai sesat2.. yer la masing2 tak tau jalan.. main hentam je... akhirnya sampai jugak ketempat yg di tuju.... thanks to Abg hero...:D

amacam ada sama macam dekat HOLLYWOOD tu tak???.. hikhik...
PICC Putrajaya.. tak penah masuk lagi... huhu...

ni antara tempat yg best utk family yg nak bersantai bersama family or lepak2 dgn kwn2...

signboard ni betoi2 menarik perhatian aku.. hehehe yer la mana nak jumpa kat tempat lain kan.. kat putrajaya je korang leh tgk... dah macam dok obersi plak...ahaks..

kiut kan rumah ni... ni antara rumah2 yg ada kat putrajaya.... kiut sgt tu yg aku amik wat kenangan... :D

putrajaya antara yg byk design lampu yg cun2... tapi yg sempat aku amik ni je la.. hahaha... byk lagi yg unik sampai aku kene perli pasal dok asyik amik gambar lampu.... kata aku macam org vietnam yg masuk malaysia..."Perak" bukan negeri perak tau.... hampeh tullll....

akhirnya jumpa signboard to Taman Cabaran... huhu actually time ni baru lepas sesat konon nak cari Taman Rimba Alam.... Ingatkan Taman Rimba Alam tu tempat rekreasi ke hapa... rupanya.. mmg alam belantara sungguh... hapa pon tarak.. dah la kene naik bukit tinggi.... Kene tipu kitorang... hahaaha padan muka... so korang jgn la tertipu ek... Taman Rimba Alam tu mungkin Taman Perumahan yg belum sempat di wujudkan lagi.... :D

yeehaaa.... welcome to all climbers...
jom jom kita tgk apa ada dalam.... ;P
PLEASE READ THIS BEFORE U ENTER... hehehe

aku sedikit kureng paham pasal grading ni... huhu... entah la.... saje bg korg baca...
haa... tgk adik comel tu panjat... kene ada skill tu... ni aku rasa stage yg beginner... so sesapa yg baru nak try (macam aku la....) bole la bermula dr sini.. jgn berlagak nak try yg hard core punya plak... :D

ni yg kita advance punya la... ada brani???

tgk tu.. siap ada lalu bwh tu...

ni pic aku sempat snap... siap kene pakai tali tu... safety first ok...!! macam best kan... korang leh tgk lagi pic kat bawah ni....
ok... dah habis bab panjat2 ni.. sekarang turn skate park n mountain bike...


nilah dia tempatnya... besar jugak la...
kebetulan masa ni masih ada adik2 yg tgh main skate board.... pandai tul diorg ni... sampai bukak baju berpeluh2... main punya pasal....
masa ni jugak sempat interview sorg bro ni.. dia bawak anak dia main basikal kat sini... nampak macam dah biasa dtg... kat sini jugak korang bole sewa basikal pada sesiapa yg tak de basikal... harga antara RM10-Rm30.... so apalagi pada sesiapa yg mmg minat outdoor activity ni.. bolelah datang ke putrajaya.. Taman Cabaran ni... so enjoyyy....!!

2 comments: