"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





12 March, 2011

Jutawanemas.com: Bagaimana Menjana Keuntungan Menggunakan Teknik Ar-Rahnu

Salam & hi....
This time i juz wanna share some gud info about gold wif you guys....... Happy reading!!!
READ this.... its really worth it for ur future....!!! lets generate our silent income... hehehe
credit & special thanks to Bro Shukor Hashim for sharing this info.
Posted: 26 Aug 2010 08:09 PM PDT
Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa khabar semua pembaca? Saya doakan anda semua sihat dan ceria dan bahagia selalu.
Setelah saya menyiarkan artikel: Mengumumkan: Ar-Rahnu yang terbaik untuk emas pelaburan ialah Ar-Rahnu Agrobank (klik sini) saya dapat banyak soalan mengenai teknik pajak gadai Ar-Rahnu.

Ramai orang bertanya kepada saya mengenai cara-cara menjana keuntungan dengan teknik Ar-Rahnu. Betul ke boleh untung? hehehe... sudah tentu boleh untung. Kalau rugi buat apa saya nak share kat sini betul tak?

Masalah akan berlaku jika orang yang tanya tu:

1. Tak pernah beli emas2. Tak pernah pergi gadaikan emas di Ar-Rahnu dan beli emas lagi.3. Tak pernah memerhatikan kenaikan harga emas dalam masa setahun keatas.
Memang confirm tak akan faham. Jadi, kalau anda hendak faham teknik ini maka anda perlu buat sendiri teknik ini. You need to experience it. Bagi pelabur-pelabur emas yang lama memulakan pelaburan emas... memang ini adalah peluang menjana keuntungan lebih terutamanya bila harga emas jatuh.

Sebagai orang berpengalaman (sebab hari-hari tengok harga emas nie ) mereka tahu bila akan berlakunya buying opportunity. Buying opportunity merujuk kepada penurunan harga emas yang banyak menyebabkan kita boleh mengambil peluang menambahkan stok ketika harga emas sedang rendah.

Huraian: Sebagai komoditi, harga emas boleh turun dan naik. Memandangkan trend jangkamasa panjang ialah menaik, jadi setiap penurunan harga membolehkan kita membuat keuntungan dengan membeli lebih banyak stok emas dengan cara menggunakan teknik Ar-Rahnu (gadai emas yang sedia ada di tangan dan beli emas dengan hasil gadaian tersebut)
Anda akan mendapat untung apabila harga emas melantun semula. Sebagai contoh, perhatikan graf dibawah. Kita dapati harga emas boleh jatuh 26.8% dalam masa 2 minggu. Namun selepas itu ia melonjak naik sebanyak 47.6% dalam tempoh 4 bulan.

Ini contoh buying opportunity. Harga emas turun banyak.
p/s: Buying opportunity bukan datang setiap masa. Setahun 2-3 kali ajer..


.

Baiklah... sekarang saya akan terangkan teknik-teknik ini dengan lebih mendalam. Untuk pengetahuan anda teknik ini adalah salah satu teknik di dalam ebook saya "Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas" (klik sini) . Saya tambah beberapa gambar baru bagi memudahkan anda bayangkan proses ini secara visual.


Bagi yang berminat mengetahui cara-cara membuat pelaburan emas dan teknik-teknik menjana keuntungan dengan emas maka anda perlu membaca ebook ini (klik sini).


Teknik 5: Membuat keuntungan dengan emas fizikal (menggunakan teknik manipulasi Ar-Rahnu)
Baiklah, sekarang saya ingin berkongsi teknik menjana keuntungan dengan menggunakan emas fizikal dan kemudahan Ar-Rahnu. Sesiapa yang dah beli emas fizikal, tahniah! teknik ini untuk anda.


Gold Bar Public Gold 100 Gram sesuai digunakan sebab spread 5% sahaja


Bagi mereka yang membuat pelaburan emas dengan akaun GIA atau Maybank Gold Saving passbook, teknik ini anda tak boleh buat.

Terdapat 2 teknik manipulasi pajak gadai Ar-Rahnu.

Teknik 1: Pajak emas fizikal dan masukkan kedalam akaun GIA/GSPA.
Teknik 2: Pajak emas dan beli lagi emas fizikal.

TEKNIK 1: PAJAK EMAS FIZIKAL DAN MASUK GIA/GSPA

1. Ketika harga emas rendah, pajakkan emas anda di Ar-Rahnu. Hasil duit pajakan semuanya digunakan untuk membeli emas GIA Public Bank atau Maybank GSPA.

2. Bila harga emas naik, anda jual emas GIA dan tebus balik emas di Ar-Rahnu
p/s: Kelemahan teknik ini ialah anda cuma boleh pajakkan emas anda sekali sahaja. Bila hasil pajakan tersebut anda masukkan kedalam GIA/GSPA maka anda tidak boleh memajak lagi. Anda cuma boleh tunggu harga emas naik. Jika anda hendak untung lebih anda kena buat teknik 2 (diterangkan di bawah)

TEKNIK 2 : PAJAK EMAS DAN BELI LAGI EMAS FIZIKAL.
Teknik ini lagi best
1. Ketika harga emas rendah, pajakkan emas anda di Ar-Rahnu. Beli lagi emas fizikal dengan hasil pajakan tersebut tersebut, contohnya Kijang Emas, UOB atau jongkong emas Public Gold (emas yang spreadnya kecil)


2. Pajak semula emas fizikal tersebut di Ar-Rahnu. Gunakan hasil pajakan kali kedua tersebut untuk membeli lagi emas fizikal. Anda boleh ulang-ulang proses ini sehingga 2-3 kali (kalau modal besar seperti RM100,000, maka anda boleh ulangi proses pajak ini banyak kali)


3. Di hujung proses ini, pastikan anda ada emas fizikal ditangan. Apabila harga emas naik, anda jual emas fizikal di tangan anda. Kemudian hasil jualan itu anda tebus emas di dalam Ar-Rahnu. Ulangi proses ini sehingga kesemua emas anda habis ditebus.
4. Di akhir proses, anda akan mendapat semula emas anda yang pertama. Anda akan mendapat untung kerana jualan emas hasil gadaian pada harga tinggi boleh menampung upah simpan di Ar-Rahnu bagi emas-emas yang digadaikan..

Gambar: Ilustrasi teknik pajak dan beli emas fizikal..

Disclaimer:
1. Teknik ini adalah panduan semata-mata berdasarkan pengalaman saya. Setiap orang akan mendapat hasil yang berbeza-beza bergantung kepada entry point anda, keadaan harga pasaran emas, tempoh masa anda membuat teknik ini, exit point dan pengalaman anda sendiri.


2. Semakin banyak pengalaman anda, semakin mudah anda membuat teknik ini. So apa tunggu lagi, beli emas sekarang.


3. Teknik ini adalah petikan daripada ebook saya. Banyak lagi maklumat tentang pelaburan emas dan cara-cara menjana keuntungan di dalamnya. Jika anda berminat mempelajari cara-cara membuat pelaburan emas dan teknik-teknik menjana keuntungan dengan emas, anda boleh mendapatkan ebook saya "Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas. Lepas tu praktikkan ilmu tersebut secepat mungkin (klik sini)


4. Jangan lupa melanggan newsletter blog jutawanemas.com Anda akan menjadi orang pertama mendapat update daripada blog ini. Ianya FREE


5. Ada komen? kongsikan komen anda di ruangan komen.


6. Kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan Facebook anda Klik FB icon syorkan/recommend kat bawah sana . Mereka akan berterima kasih kepada anda

1 comment: