"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





07 July, 2011

Ketika Cinta Bertasbih

Harini g Kinokuniya KLCC semata-mata nak cari novel Ketika Cinta Bertasbih...hehehe... YES jumpa pon.....

Korg penah tonton filem ini??? atau anda penah baca novel ni??? apa kata anda??? BEST tak??? walaupon cerita ni dah lama tapi aku baru je sekrang nak tgk...huhuhu ni pon gara-gara adik aku yg tertgk cerita ni kat tv Al-Hijrah, so dia suruh aku cari cerita ni.... kebetulan opismate aku nak balik indon... aku kirimkan tolong beli cd cerita ni.... (hahaha import tu lagi.... asli dr indon tu...) so, sebelum aku pas kat adik aku.. mestilah aku kene layan dulu kan.... memandangkan cd ni byk2 cerita... aku layan cerita lain dulu... 8 in 1 la katakan.... yg last aku baru layan cerita Ketika Cinta Bertasbih (KCB).... serius beb... aku terus jatuh cinta.....

cerita dia mmg lain lah... sebelum ni kan femes dgn cerita ayat2 cinta (AAC).... tapi KCB ni tak plak kuar kat tv (baru2 ni je kuar kat Al-hijrah)...ke aku yg tak tau???... yg asik dok ulang AAC tu je.... yg pasti aku siap tgk sampai 5 kali tu.... hahaha.... addicted terus... KENAPA???

1) jln crite dia mmg best
2) pelakon yg MANTAP...
3) ilmiah ( menginsafkan diri yg lupa...huhuhu..)
4) hero dia HENSEM daaa... kalo lelaki mesti suka cerita ni pasal cewek2 dlm KCB ni mmmg cun habiss... pandai pilih pelakon hahaha...

reason yg last tu kot paling kuat hehehe.... mau tak nye.. aku siap google mamat ni sapa... tapi lakonan dia mmg best.... dan oleh kerana terlalu teruja dgn cerita ni aku cr novel KCB nak wat KOLEKSI.... yg bole aku ckp aku mmg dah lama banned baca novel ni sejak kes clash dolu2.... tapi ntah camana pasal KCB ni aku jd kalah...

Watak Khairul Azzam tu mmg menusuk ke kalbu... org kata menantu pilihan lah.... kalo kat ASTRO imam muda... lebih kurg la...

inilah HASIL pencarianku di kinokuniya.... mmg BEST baca...nak tau apa yg lain dr movie.... so kene baca novel ni.... pasal selalu nya kalo dr novel ke movie... sure ada lain sikit.... apapon... 5star aku bg buat penulis novel ni.... MANTAP....

p/s: dapat pasangan hidup macam azzam ni..... sujud syukur....amin...

2 comments: