"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





18 August, 2011

Jutawanemas.com: Pelaburan Emas Yang Menguntungkan Melalui Barang Kemas i-Series

Salam Ramadhan Al Mubarak......
Ada BERITA BAIK utk anda penggemar EMAS di luar sana... Mari mari baca ini cerita....

Memandangkan aku sudah lama menyepi kerana bz keje di opis, tak sempat langsung nak post apa2 huhuhu.... tapi kali ni utk peminat emas leh la baca entri aku ni.... moga bawa manfaat utk semua. Di ambil dr email kiriman Jutawanemas.com. Happy reading...



Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda semua sihat, ceria dan bahagia hendaknya.
Baiklah, di dalam artikel saya yang lalu, saya telah berkongsi tips dengan anda mengenai cara memaksimakan keuntungan melalui pelaburan barang kemas. Anda boleh baca artikel ini disini:


Tips: Bagaimana Memaksimakan Keuntungan Melalui Pelaburan Barang Kemas.
Untuk posting kali ini saya akan menunjukkan contoh barang kemas yang boleh memberikan keuntungan maksima kepada anda. Dengan kata lain, jika anda membeli barang kemas ini maka anda boleh memaksimakan keuntungan anda.


Baiklah, saya ingin memperkenalkan contoh barang kemas terbaik untuk pelaburan… iaitu…

Barang Kemas Public Gold i-Series 22k.

Sepintas lalu – Rantai leher i-Series Public Gold

Rantai leher i-Series ( i-Series bermaksud investment series)
Di dalam artikel yang lepas, saya telah memberikan 6 tips untuk memaksimakan keuntungan melalui pelaburan barang kemas.
Diantara tips-tips tersebut adalah:
1. Pilih harga barang kemas yang dijual di bawah harga pasaran FGJAM (http://www.fgjam.org.my/)
2. Pilih kedai yang menawarkan kos workmanship yang paling murah (kalau takde langsung lagi baik)
3. Barang kemas tersebut mestilah mempunyai kualiti emas 916 (22K) ke atas.
4. Pilih design yang padu dan tebal sebab ia tahan lasak. Elakkan design yang nipis @ halus.
5. Pilih design yang takder batu permata (emas 100%).
6. Pilih kedai yang menawarkan trade-in value yang tinggi.


Untuk pengetahuan anda, barang kemas Public Gold i-Series ini memenuhi kesemua tips-tips diatas. Kita akan lihat satu persatu.
Tapi sebelum itu mari kita berkenalan terlebih dahulu dengan barang kemas i-series.


Pengenalan kepada barang kemas i-series:




Barang kemas i-Series dikeluarkan oleh Public Gold (http://www.pulicgold.com.my/), sebuah syarikat yang menjalankan urusniaga menjual dan membeli jongkong emas, syiling emas, dinar emas, barang kemas dan juga jongkong perak.



Produk i-series merupakan keluaran terkini Public Gold.
Ia bertujuan memberikan peluang kepada pelabur emas untuk mendapat pulangan maksimum melalui barang kemas. Sebelum mengeluarkan barang kemas i-series ini, Public Gold telah membuat penyelidikan yang terperinci bagi menghasilkan barang kemas yang memenuhi ciri-ciri pelaburan emas terbaik dan menguntungkan pembelinya.



Ciri-ciri istimewa barang kemas i-series.
Keistimewaan pertama: Harga yang jauh lebih murah berbanding harga FGJAM.
Huraian: Kebanyakan kedai-kedai emas di Malaysia menjual emas mengikut harga FGJAM (http://www.fgjam.org.my/) Contohnya Poh Kong, Tomei, Habib Jewel, Wah Chan dan lain-lain. Pada waktu artikel ini ditulis, harga emas FGJAM untuk emas 916 adalah RM190/gram (tidak termasuk upah).

Harga emas di kedai emas Wah Chan pada 13/8/2011 adalah RM190/gram.


Namun, harga barang kemas i-series ketika artikel ini ditulis (16/8/2011 1.00 pagi) hanyalah RM174.14 segram! Dengan kata lain pembeli i-Series dapat berjimat sehingga RM15.86 segram.
Memang best


p/s: Harga emas untuk barang kemas i-Series berubah setiap 20 minit. Anda boleh memantau harganya di laman web Public Gold Live Price di http://www.publicgold.com.my/liveprice.html


Harga barang kemas i-Series berubah setiap 20 minit.


Keistimewaan kedua: Tidak ada kos workmanship (upah tukang).
Huraian: Kebanyakan kedai emas akan cas anda kos workmanship bila anda membeli barang kemas di kedai mereka. Namun barang kemas i-Series adalah ia tidak mempunyai kos workmanship. Ini adalah satu ciri yang dapat memaksimakan keuntungan kepada pembeli. Anda cuma membayar mengikut harga emas semasa.


p/s: Walaupun tiada kos workmanship, barang kemas i-Series mempunyai kos penghantaran RM20 untuk setiap unit item. Contoh, jika anda membeli rantai leher 100g x 1 unit dan 50 gram x 1 unit, maka kos penghantarannya ialah RM40 (RM20 x 2 unit). Namun begitu kos penghantaran cuma dikenakan kepada pembeli yang mengambil produk ini di luar Pulau Pinang. Jika anda mengambil sendiri barang kemas i-Series ini di pejabat Public Gold di Pulau Pinang maka kos penghantaran tidak dikenakan.


Keistimewaan ketiga: Kualiti emas 916 (22 karat)
Huraian: Barang kemas i-series mempunyai kualiti 916 (24 karat). Ia membolehkan barang kemas ini praktikal digunakan untuk pemakaian seharian. Ini kerana emas 916 adalah lebih keras berbanding emas 999.9. Jadi anda mendapat barang kemas yang terbaik untuk tujuan pelaburan dan pemakaian


Keistimewaan keempat : Design yang padu, tebal dan tahan lasak.
Huraian: Bagi memastikan produk I-series tahan lasak, Public Gold memilih design yang padu dan tebal. Ini bagi mengelakkan produk ini mengalami kerosakan seperti putus, kemek dan bengkok. Ketahanan adalah aspek penting bagi i-Series. Selain itu, design yang padu akan memberikan bacaan ketulenan yang tepat apabila diuji menggunakan mesin densimeter.
Gambar dekat rantai leher i-Series. Tebal, padu dan tahan lasak.

Perbandingan ketebalan rantai leher i-Series 100 gram, 50 gram dan 20 gram dengan paper clip.




Ujian ketulenan emas i-Series menggunakan densimeter.
Apabila diuji menggunakan mesin densimeter, produk i-Series memberikan bacaan ketulenan yang tepat iaitu 22 karat (916). Jadi, ini membolehkan anda mendapat pinjaman maksimum apabila menggadaikan emas i-series di Ar-Rahnu (pajak gadai Islam).

i-Series yang diuji menggunakan densimeter. Tepat 22K (916)


Jadi, bagi mereka yang berminat membuat pelaburan emas + menggunakan emas sebagai pusingan modal + boleh dipakai hari-hari, maka i-series merupakan pilihan terbaik.


Keistimewaan kelima: Design tanpa batu permata. 100% emas padu.
Huraian: Bagi memaksimakan keuntungan, produk i-Series tidak mempunyai batu permata, mutiara dan lain-lain. Ia adalah 100% emas padu. Jadi ini akan memaksimakan keuntungan apabila anda menjual balik i-Series ini kepada Public Gold.


Keistimewaan keenam: Susut nilai i-Series cuma 10% sahaja! Sangat kecil.
Huraian: Susut nilai barang kemas i-Series cuma 10% sahaja!
Dengan kata lain, bila anda menjual produk i-Series maka Public Gold akan membelinya kembali mengikut harga PG Buy. Bandingkan dengan susutnilai barang kemas kat kedai emas yang biasanya mencecah 25%.


Jadi pembeli i-Series mendapat keuntungan lebih 15% berbanding membeli barang kemas di kedai emas.
Memang menguntungkan.





Susut nilai i-Series cuma 10% sahaja. Memang kecil.



Kelebihan ketujuh: Boleh digadaikan di Ar-Rahnu bila-bila masa jika memerlukan pusingan modal.
Huraian: Barang kemas boleh digadaikan bila-bila masa di Ar-Rahnu jika anda memerlukan pusingan modal.
Jadi ia membantu anda mendapat tunai segera dengan mudah

Barang kemas boleh digadaikan dengan mudah di Arrahnu.



Dengan kelebihan-kelebihan diatas, anda akan mendapati bahawa barang kemas i-Series adalah contoh terbaik pelaburan emas melalui barang kemas. Anda akan mendapat keuntungan yang maksima jika membeli barang kemas yang memiliki kelebihan-kelebihan diatas.
Bayangkan, harganya adalah lebih murah, design pula tebal dan tahan lasak manakala susut nilai pula cuma 10%.


Jenis-jenis produk di dalam i-Series.
Jika anda berminat mendapatkan i-Series, Produk i-Series terbahagi kepada 3 kategori iaitu:


1. Rantai leher

2. Rantai tangan

3. Pendant.


Rantai leher i-Series terbahagi kepada 3 jenis iaitu:


a) 100 gram (berat 100 gram, emas 916, panjang 77 (±) 1 sentimeter)

b) 50 gram (berat 50 gram, emas 916 panjang 50 sentimeter (±) 1 sentimeter)

c) 20 gram (berat 20 gram, emas 916 panjang 50 sentimeter (±) 1 sentimeter)



Rantai leher 20 gram (atas), 50 gram (tengah) dan 100 gram (bawah sekali)

Untuk rantai tangan terdapat 1 jenis sahaja iaitu 10 gram.

Rantai tangan (10 gram, emas 916, panjang 17 sentimeter (±) 1 sentimeter)

Untuk pendant, terdapat 3 jenis berat iaitu 5 gram, 10 gram dan 20 gram.

Pendant terdapat di dalam 3 saiz iaitu 5 gram, 10 gram dan 20 gram.
Bagaimana anda boleh membeli barang kemas i-Series ini?
Anda boleh menempah barang kemas i-Series ini melalui cawangan Public Gold di seluruh negara. Caranya mudah sahaja:

1. Lihat harga emas semasa di laman web Public Gold live price: http://www.publicgold.com.my/liveprice.html
2. Kemudian anda boleh membuat tempahan dengan menelefon ke office Public Gold (paling mudah)
3. Anda juga boleh walk-in ke pejabat Public Gold yang berhampiran tempat anda.

p/s: Sekarang ada promosi. Bagi mereka yang menempah produk i-Series mulai sekarang sehingga 31 Ogos 2011, anda tidak perlu membayar RM20 bayaran kos pengangkutan.(sila inform staff Public Gold yang berkenaan yang anda melihat tawaran ini di laman web Jutawanemas.com)
Bagi mereka yang menempah dan mengambil produk di Penang, anda tidak akan dikenakan kos pengangkutan.

Sebahagian cawangan-cawangan Public Gold di seluruh Malaysia.


Ini adalah alamat dan telefon untuk cawangan Public Gold di seluruh Malaysia.
Main Office : Penang - 2E First Floor, Jalan Rumbia,11900 Bukit Jambul, Penang. Telefon: 04-644 9999

Cawangan Penang - Bishop : No.84, Lebuh Bishop,10200 Penang, Telefon: 04-261 9999
Cawangan Sunway - 42A, Jalan PJS 8/6 (Third Floor), Mentari Business Park, Bandar Sunway,46150 Petaling Jaya, Selangor. Telefon: 03-5634 8999
Cawangan Melaka - No. 9-A, 9-B,Jalan Melaka Baru 22,Taman Melaka Baru,Batu Berendam,75350 Melaka.(sebelah Perodua) Telefon: 06-317 5499
Cawangan Johor Bahru - 45A&B, Jalan Persisiran Perling,Taman Perling,81200 Johor Bahru, Johor. Telefon: 07-235 8999
Cawangan Sungai Petani, Kedah - No. 86B, 1st Floor,Jalan Pengkalan,Taman Pekan Baru,08000 Sungai Petani, Kedah. Telefon: 04-423 2999
Cawangan Ipoh - No.45, 45A & 45B, Jalan Yang Kalsom,30250 Ipoh, Perak. Telefon: 05-242 8999
Cawangan Kuantan, Pahang - A-6624 1st and 2nd floor, Jalan Beserah25250 Kuantan, Pahang. Telefon: 09-567 8916
Cawangan Kelantan - Tingkat 1, Lot 257, Jalan Kebun Sultan,15000 Kota Bharu, Kelantan Darul Naim. Telefon: 09-746 2999
Cawangan Kuala Terengganu - 16A, 1st & 2nd Floor,Jalan Sultan Ismail20200 Kuala Terengganu, Telefon: 09-626 3999
Cawangan Kuching, Sarawak - 3rd floor, Lots 456 & 457,Al-ldrus Commercial Centre,Jalan Satok, 93400 Kuching, Sarawak. Telefon: 082-252 916



Kesimpulan.
1. Emas adalah aset. Jadi, membuat pelaburan emas menggunakan barang kemas tetetap menguntungkan anda. Namun anda perlu memilih barang kemas terbaik. Dengan adanya barang kemas i-series, pelabur emas kini boleh memaksimakan keuntungan melalui pelaburan barang kemas.
2. Anda boleh menggunakan spesifikasi i-Series sebagai perbandingan dengan barang kemas di kedai emas. Anda akan mendapati barang kemas i-Series adalah jauh lebih menguntungkan pembelinya.
3. Dengan cawangan Public Gold di seluruh negara, kini anda boleh mendapatkan barang kemas i-Series dengan mudah.

p/s:
1. Jangan lupa berkongsi ilmu emas dengan rakan-rakan anda, klik ikon FB di bawah untuk share artikel ini dengan rakan-rakan FB anda. Mereka pasti berterima kasih kepada anda.
2. Berminat mempelajari ilmu pelaburan emas dan teknik2 menjana keuntungan dengan emas di Malaysia dengan pantas? dapatkan ebook saya “Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas”
(klik sini) . Anda akan mempelajari dengan pantas kaedah membuat pelaburan emas yang tepat, selamat dan menguntungkan.

No comments:

Post a Comment