"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





08 November, 2011

Kuala Selangor - Part 2

ok dear... kita sambung cerita pusing-pusing di Kuala Selangor....Dalam pukul 2 ptg kami dah habis tawaf Bukit Malawati...lepas penat turun Bukit Malawati..(kami tak naik tren tau turun.... tapi jalan kaki) kami singgah di kedai eskem... tgk apa kami order.... terliur tak??? hehehe
*manggo blended....sluurpppp*

So, setelah semua kembali ceria dan bertenaga... kami terus ke resort.... yeahh... Dalam pukul 2.30 ptg kami pon sampai ke Kg Belimbing...dan check-in....pic kat bawah ni... itu lah entrancenyee....
ni jalan nak masuk tmpt tido kitorg mlm ni... jom kita tgk....

Amacam cun tak view kat sini???? cantik kan kan kan!!!!!


bunga teratai pon ada..... mau terjun amik pon bole.. hahaha
inilah isi dalam rumah... ok kan???
Lepas check -in... kitorg rehat kejap dan mandi manda segarkan badan.... ada yg sebok layan tgk tv... dan siap2 semua kami terus ke pekan kuala Selangor.... isi masa lapang sebelum mlmnya mau layan tgk si KELIP-KELIP... so, kitorg decide nak main bowling.... kitorg main dalam 1/2 jam je... pasal masing2 perut dah bunyi2... lapar sehhh.... tempat yg di tuju seterusnya....

IKAN BAKAR.... terbaiklaahh..!!!
Kami sampai ke destinasi dalam pukul 6.30 ptg... agak jauh jugakla tempat ni.... tapi memandangkan alang-alang dah sampai Kuala Selangor tak makan seafood rasa rugi tu beb....hehe... lihatlah apa kitorg order.... sedap tau... dan service pon ok... tak de le lama sgt kami tunggu order kami sampai...
yg dlm pic kat atas yg panjang2 tu namanya pahat... baru 1st time aku makan benda ni... ok jugak la rasanya....



Malam bersama si KELIP-KELIP


Utk pengetahuan anda... kedai-kedai souvenier ni hanya dibuka waktu mlm je.. so mlm kat sini mcm meriah sikit la compare siang tadi.... kalo nak beli fridge magnet harga dia RM8 sebuah... ambik kau punya mahal... tapi memandangkan tak dtg sini dah kot... pejam mata beli je la....huhuhu



so sad.... tak boleh nak amik pic langsung huhu... kamera mahal pon tak leh amik...apatah lg yg murah2 ni.... so, hanya dalam memori je la kelip2-kelip tu... cuma bole cerita.... mmg cantik sgt pemandangan waktu mlm sambil di temani si kelip-kelip...byk sgt.. kelip-kelip ni suka dok kat pokok berambang.... siap macam buat lagu berirama cahaya kat buntut dia tu.... Subhanallah.... mmg cantik.... Kami naik bot dalam pukul 8.50mlm... dah kira lambat la tu pasal byk kelip-kelip dah habis POWER hahaha.... kalo nak LAGI BEST dalam pukul 7.30-8.00 mlm pasal time tu mmg byk sgt kelip-kelip kata org bwk bot tu la..... waktu nak tgk kelip-kelip ni dr pukul 7.30 - 10.00 mlm je... pastu diorg pon nak tdo jugak.... energize power utk esoknya pulak hehehee... lama jugak la dibawa pusing2 sungai tu... (serius takut gak beb pasal air tenang jgn sangka tak dak BUAYA...) dalam setengah jam gitu kami menikmati keindahan ciptaan Allah.... nasib baik tgk kelip-kelip kat Kg Belimbing pasal naik bot.... kalo kat Kg Kuantan aku dgr naik sampan beb... lagi horror beb....
ni la bot yg kitorg naik mlm tadi.... pic di ambil esoknya oleh cik Mas...
*laluan ke jeti*
*jaket keselamatan utk anda*
*inilah dia Si Kelip-Kelip*

Date : 17 July 2011

Tamat sudah cerita Si Kelip-Kelip.... Time to check-out... Kami check-out dalam pukul 9.00 pg dan breakfast pukul 9.40 kat warung otw balik... redah je restoran mana pon... tapi so frustrated... pasalnya kedai ni nampak macam ada macam2 tapi bila order sume tak de.... huhu so masing2 makan nasi lemak bungkus yg atas meja je... layan je la pasal perut dah lapar sgt....




Otw balik tu dalam pukul 12.20 tghhari, kami singgah mkn lunch kat satu kedai ni... signboard dia yg mmg membuat kami LAPAR.... Mee udang banjir Kuala Selangor.... yg lawak tu kami dah terlepas jln masuk... tapi nak makan punya pasal sanggup u-turn yg agak jauh jugak la.... hehehe.... betapa kuatnya kuasa LAPAR tu kan???
tu dia amik korg..... Mee banjir + char kiew tiau

tak cukup dgn tu kami mmg dah berangan nak makan durian kalo otw balik ni ada org jual durian... hahaha dasat tak kitorg... makan je ingat... Alhamdulillah... sampai nak dekat Klang tu ada org jual durian... apa lagi kami serbu la.... makan durian tepi bus stop tu.... layan je....

Alhamdulillah... semuanya selamat.... selamat bercuti dan selamat makan... hehehe... semua dah selesai... macam entry aku kali ni.... tunggu entry aku ke sarawak pulak ok... hehe... ok.. tq for reading my story....

Oppss sebelum tu.. bajet utk trip kali ni seperti berikut…

Chalet weekend : Any (Occasion) : RM180.00/room (RM45 or RM60 /pax)

Tiket (bot) layan kelip-kelip : RM15/pax

Transport (carpool) : RM25/pax (aku letak je dulu - nanti check blk ngn dreba kete)*

Makan : byk manyak mana mau and malam tu leh g mkn seafood kt Pasir Penambang

Sorang kena bayar : RM100


3 comments:

  1. akhirnya aliana isma kembali menulis...tahniah..hehee

    ReplyDelete
  2. Mohon pencerahan....
    Kg Belimbing ka Kg Bukit belimbing?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak je silap cehhh.... Tau la kampung halaman...

      Delete