"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





21 December, 2011

Family Day

Kerja kerja kerja... bole jadi giler kalo asyik keje je kan.. so, utk mengurangkan tekanan kerja korg kene berjimbaa... hahaha aiippp.... tak mo tak mo... maka utk hilangkan stress keje...apalagi jom kita bercuti....
Tanggal 26 - 27 November company ku yg baik hati telah membawa kami bercuti dgn percuma ke Bukit Gambang Water Park... yeeaahhhaaa..... kat mana??? Kat Pahang daaa.... ok jom baca sambil tgk pic... :p

Perjalanan bermula pada pukul 9.17 pg... setelah semua berkumpul di perkarangan office... bg aku agak lama jugak nak sampai pasal byk sgt dok benti2... huhu dan alhamdulillah kami sampai ke destinasi pada pikul 1.30 ptg... sampai2 je perut pon dah berdangdut.... nasib baik ada gak refreshment... walaupon sekadar bihun... jadila... lepas tu amik kunci bilik... aku share dgn 3 org lagi kwn office... dalam satu apartment tu ada 2 bilik... mmg agak besar la.. puas hati.... aku sebilik dgn kak ros... tapi kak ros tak tdo ngan aku pasal nak temankan kawan baik dia, kak ite... so maknanya aku conquer bilik tu sorg la... ahhaha..... cuma ada satu cerita keliwon sikit kat bilik tu.... huhu

Ni lah apartment utk kitorg tido... ada swimming pool lagi... korg ada??? haha....
ni antara pakej yg ada kat Gambang Water Park ... pilih mana korg nak... aku??? company punya....
ni plak bilik aku.... *takut*

Hehehe terus gambar dinner.... kejam tak??? pasal ptg tu actually ada telematch.... aku tak join so, malas nak citer... hahaha


oklah nak sambung cerita pasal bilik aku tu....Nak story kat korg... mlm aku tdo kat bilik tu... aku pasang lampu meja je la... tak nak cerah sgt kan... tapi biasalah kalo dah beralih tempat tdo ni aku bukan bole tdo lena pon.. kejap2 jaga.. kejap2 jaga.... ntah macam mana nak bg tdo punya pasal aku selubungkan lah badan aku dgn selimut ... bermulalah episod scary roti mary aku malam tu.... tetiba dalam dok lalok nak tdo ni....ada org dtg tepuk kaki aku 3 kali... time ni aku dok selubung satu badan la... aku mati2 ingat member aku yg dok bilik sebelah dtg nak kacau tapi senyap je... bunyi pintu terbuka pon tak de... aku malas nak layan....sampailah.. dia tepuk kali ke tiga tu baru aku selak selimut.... aku tgk tak de sapa pon... huhuhu dan yg best tu... aircond bilik tu punya lah sejuk... lagi sekali aku pelik pasal aku dah adjust air cond tu paling minimum... alih2 aku sedar pagi tu... dah nak dekat maksimum.... patutla sejuk giler malam tadi... serius beb... naik bulu roma aku... nasib baik sehari je... kalo lama sohih aku pegi bilik org tumpang tdoo.... scaryyy... The end....


Mula-mula masuk theme park tu aku, kak ros dan kak ite & family dok lepak kat coco beach... wave pool (largest in Malaysia)... tapi aku pelik.. elok je kaki aku cecah air tu... tak de plak ombak2 tu.. cehhh sabo jela.... alkisahnya sesi basahkan badan je la...

Actually aku cari gak mana yg game org tua ni.. yg aku nampak utk budak2 je... yg kelakar tu aku siap nak main kat budak punya sliding...LOL... gian tak kene tempat tul aku ni...(sila jgn tiru saya yee....) cari punya cari akhirnya aku jumpa jugak... YESS!!!! ni lah yg aku nantikan...

Tree Top Hill Slide... weehh... ni paling panjang kat Malaysia ok... aku baru tau bila baca kat website http://www.bgrc.com.my/WaterPark.html peergghhh... patutla aku rasa cam lama no nak sampai bawah compare dgn kat Sunway.... Mmg teringin habis nak naik... tapi bila nak try kali kedua tetiba rasa cuak semcm... adehhh... Biasalahkan... time paling rasa nak tercabut jantung tu time turun mencanak tu la... rasa nak terbang pegi lane sebelah pon ada... tu yg time turun rapat je badan kat tikar( aku tak tau benda tu panggil apa)... siap pejam mata...LOL.... tapi mmg best pasal korg leh jerit je kalo korg nak... tak de sapa nak kata korg gile kat situ... lainlah kalo tetiba korg jerit tu mmg sah org kata korang gila... Mmg sesuai utk org yg selalu TENSEN kat office....


Memandangkan aku tak sewa pelampung.. so, kene pilih game yg tak guna pelampung la kan... harga pelampung ikut saiz la kan... Lepas aku main slide, aku bersama-sama anak kak ite (Maya, Alif, Amir) nak main Family Raft Ride plak... kesian kat Maya.. dia pon teringin nak main jugak kan.... kami ulang main 2 kali.... queue punyalah panjang... tapi nak main punya pasal.. layan je la... yg penting happy.. :)


Memandangkan kitorg kene check out kul 12.30, so pukul 12 semua kene pakat keluar dr theme park... keluar je... Masya Allah... punya lah ramai org... Lautan manusia... yg kat dalam pon dah sikit punya ramai... belum campur yg nak masuk lagi ni.... huhuhu serius... mmg tak best kalau dah ramai2 sgt... sian aku kat diorg tu.... lupa plak aku nak snap pic... kalo tak leh korg tgk betapa ramainya org masa tu....


Cuma satu aku rasa tak best nyer kat Gambang ni... kalo korg nak beli makan korg kene beli kupon.. even you guys just wanna buy one 100+ bottle... and for your information... kupon tu hanya dijual dgn amount RM 50... serius leceh.. pasalnya katakan korg tak habis guna that amount... korg kene pegi kaunter kat luar theme park utk tukar balik ke duit... tak ke payah namanyakan... kalau org tak ramai.. oklah kan... tapi kalau org ramai macam time aku pegi tu.... tak ke korg rasa nak maki... kene beratur pjg semata nak amik balik baki duit korg.... dr cerita kak ite... dia kata ramai yg tak amik duit lebih dr penggunaan kupon tu pasal malas nak beratur... tak ker kes naya namanya tu.... kononnya... tak nak staff diorg pegang duit... boleh ke cam tu???? hmm... korg nilailah sendiri... tapi bg aku mmg tak effektif langsung cara cam tu... bukan menyenangkan pelanggan tapi lebihbyk menyusahkan.... Renung-renungkan.. dan selamat beramal.....

No comments:

Post a Comment