"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





12 December, 2012

12.12.12.12.12

Ok adik-adik... sila tengok kalendar harini... Kalendar kuda pon tak pe kalo tak de kalendar zakat....hehe... berapa haribulan harini??? Yeeee.... 12 haribulan... Pandainyeee....ok duduk-duduk...tak payah terkinja-kinja sangat yee.... lalala.... Saje nak buat entry ni... ye la.. hari ni kan tarikh yang unik... So, kene la buat tanda kenang-kenangan dekat blog jugak kan kan kan??? Yang pasti ramai yang book tarikh ni... tarikh KERAMAT dalam hidup.... Korang ada???
- Abang...bawak motor elok-elok... kita baru je nikah ni...!!! hahahaha
Contohnya untuk hari kawen, walaupon jatuh hari Rabu hahaha... gasak la hari apa pon asal dapat date tu kan... Selalunya orang buat majlis akad nikah nak dekat weekend tapi korang nak buat majlis di tengah-tengah minggu iaitu hari RABU....Pedulik hapa orang nak kata "gila ke ko nak menikah hari Rabu. Tak penah di buat dek orang!!!"  itu antara dialog makan hati yang korang kene dengar la... Pekak kan je...Korang teruskan jugak niat murni korang walaupon bermacam halangan korang kene tempuh untuk dapatkan date cunnnn tu... Persetankan itu semua...!!!! Aku nak jugak date tuuu... *nangis-nangis depan mak abah minta diorang setuju dengan idea gileer ni... 
- Aku nak kawennn...!!!!
Bagi yang pregnant sure nak anak lahir harini jugak... pujuk-pujuk anak dalam perut suruh keluar harini... yang lambat lagi due pon sebok nak beranak harini jugak... itu macam pon ada ka???
- Baby, mommy dah book tau date lahir baby.... 12.12.12... Jangan tak keluar plak!!!
Agak-agak korang kenapa best sangat date tu??? Mesti bila orang tanya bila ko kawin?? "12.12.12" *sambil senyum-senyum kambing (bangga la tu).... or tarikh tu senang korang nak ingat..especially kaum adam ni kan... oppsss.....  Apapon yang anda lakukan... nak kawen ke... nak beranak ke...nak bersunat ke... nak melancong ke... aku doakan semuanya selamat.... Kenang daku dalam doamu... *bengong sudahhh...

*12 haribulan 12 bulan 12 tahun 12 jam 12 minit 12 saat*

p/s: Credit to pak cik google for all the pics. Thanks.

No comments:

Post a Comment