"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





23 November, 2014

Pink Love Charity Run 2014

Bertemu lagi di blog yang tenggelam timbul ni... lama sungguh aku tak hapdet blog ni. Sian dia. Post kali ni nak cerita pasal first marathon yang aku join. Itulah Pink Love Charity Run. Larian apa tu??? Larian against breast cancer. Dengan motonye... "we care, so we run". Simple kan!!!

Sebelum berlari kene amik kit dulu kat Berjaya Times Square. Fuhhh jenuh nak sampai sana. Huhu. Aku dah la tak tau kat mana BTS ni... asyik tanya abg la je.. nasib baik dia tau... aku dah macam pelancong asia hahaha nak jugak tuhh. Lepas amik kit korang bole la selfie ke wefie ke.... aku pon apa lagi....Jom selfie ... hahaha...
- selfieeeee....
Faktor utama aku join larian amal ni pasal lokasi nye... Taman Tasik Titiwangsa... yes.. dekat dengan rumah. Tak susah aku nak kene pakai waze nak sampai. Aku bab jalan ni memang FAIL!!! :(

Ok. Disebabkan kene gathered pukul 7 pagi aku kene la siap sedia awal pagi. Semangat jitu kan hahaha... Bangun pon sebelum azan subuh berkumandang... dah siap mandi. Takut parking penuh. Bab aku paling tak suka adalah nak cari parking. So awal-awal lagi dah plan nak parking dekat kedai makan tu. Aku gerak le Taman Tasik Titiwangsa (TTT) pukul 6.20 pagi... pegi keje pon aku tak keluar pepagi gini. Nampak tak di situ semangat aku yg tinggi...
- Gelap gelita lagi dan lagi...
Di sebabkan tersangat pagi aku minum air suam dan oat & wheat je... makanan berkhasiat betoi aku pepagi ni. Takut kang tengah nak lari sakit perut... orang lain lari nak sampai garisan penamat aku plak lari nak pegi toilet... hihi...
- Selamat pagi. KLCC nun di sinun...
- pinkish dah ramai...
Larian bermula pukul 7.30 pagi... untuk larian 5km kene lari 2 pusingan.. jangan ngelat yee... berpeluh lari walaupon baru satu pusingan. Nampak sangat stamina ciput... semput makkk... tapi alhamdulillah sampai jugak aku digarisan penamat. Aku rasa banyak jalan je kot dari lari... hahaha gasakla, janji habis kan. Penat tau!!! 😈

Inilah first medal aku... yeyeye... akhirnya ada jugak koleksi medal walaupon baru satu hahaha.. oklah tu dari tak de. Jeles tengok kengkawan asyik upload medal diorang... aku pon nak jugak walaupon lari 5 km je ahaks.

- Sijil, medal dan kasut. #PINK 
- kasi zooooommmm.... sket
Harap-harap semangat larian aku akan terus meningkat dan meningkat...chewahhh... pasni target yg 42km la pulak... haha muntah hijau aku... yang 5km pon semput ada hati nak pegi 42km. Ok.. tu je nak cerita. Buat selingan sebelum come back dengan cerita trip yang banyak terbengkalai. Hehe.... terima kasih sudi baca ye... jumpa lagi.

No comments:

Post a Comment