"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





29 November, 2010

Siapa tu????


Last Friday, I went to Pavillion for jalan2 melepaskan boring…. Juz window shopping although I hate it…. No other choices if your bank account showing only two figure…. (paham2 je la dah ujung2 bulan kan..) Adduuhhh…. Sadis rasanya…..

I dunno to describe either it is fortunate or unfortunate when I saw this.. (hehehe maybe someone feel so fortunate)… seeing our artist with VVIP… ahaks…well.. I’m not so updated if you’re asking me about current artist... local or not… but she’s lucky coz I knew she is an actress… beautiful actress….hehehe… If they’re not escort with uniform guys… seriously I didn’t notice it.. hahaha so sad..:(.. so curious when I saw many guys standing in front of the kids shop. Guys wearing like a police uniform suit… it must be “somebody”…. And …..YES…he is “somebody”…

They’re one level below me… opposite… so I can clearly see who are they…. hehehe… surprisingly…. Hehehe….Miss X… with VVIP (kerabat)… may be it is just a normal scene….yes…but when I saw they’re “berlanggar pipi”..oppss… not a correct word…”berlaga pipi”…I was so surprised that time… that’s the point dear…..nowadays is it a normal things??? or am I too outdated???… hmm… I juz can’t see the “function” of berlaga pipi tu…. As a public figure they should know that every single thing they’re doing, fans wanna know.… (aku ni fan dia ke??… no..no…juz a little bit kepochi… ahaks)

Tapi bila masuk bab2 berlaga pipi tu den pelik sungguh…. Kalo ye pon diorg tu open-minded ke western ke… tak yah la wat kat public kan… what ever…. maybe it is behind what a “glamour” life about…. So, u tak glamer mana tau.. (hehehe… kata utk diri sendiri…)…

Apa-apapun.. hiasi diri hiasi peribadi. Selamat beramal…..
p/s: dulu penah amik pic dgn kump. nasyid inteam jer...

16 November, 2010

Salam Aidiladha


Labbaik Allah hummalabbaik.... Labbaikkala Syarikalakalabbaik.....
bergema takbir raya... sayu rasanya hati ini.... bila raya seorg diri.... huhuhu... tapi apakan daya... cuti takde...
biasalah.. kalo raya ni mesti teringat menu utama rayakan.....1st time raya tak merasa makan rendang+ketupat+lemang.. lontong...pinachi... mesti korang tak tau apa tu pinachikan.. tu menu utama kalo raya... masakan org jawa.... selalunya mak aku guna daging dr ayam.. daging pinachi... aduuhhh sedapnya... masakan ni ala macam daging masak sambal tapi lagi sedap pinachi ni lagi....
raya tahun ni.. kat rumah sewa je... kat Kg Baru... nasib baik still dok kg hehehe.. walaupon kg dgn rumah batu konkrit.... lalalala.....
apa2pun di kesempatan ni... saya dgn rasa rendah diri mengucapkan selamat hari raya aidil adha... semoga raya ini membawa kemenangan dan penghijrahan kearah yg lebih baik... Insya Allah.....
p/s: Moga aku di jemput menjadi tetamuNYA tahun hadapan.. Amin...

10 November, 2010

Carl's Jr Punya Cerita




kisah ni terjadi pada hari isnin baru2 ni hhhehe...pasal dah tak tau nak makan kat mana so pilihan jatuh kepada Carl's Jr.
lepas belek papan menu kat atas kaunter tu.. kitorg pon order la... aku seperti biasa main belasah order berdasarkan gambar je.... menu hari tü "Famous Star with Cheese"

sampai je order.. biasalah.. baca doa makan dulukan... pastu baru makan hehehe... tapi sebelum tu.. letak sos dulu... habis letak sos.. makan la...

"ek eh... apsal lain burger ni..."cakap dalam hati je la... dok sembang lagi...

yg best tu... hero tu siap buka burger nak letak sos pon tak perasan... isk isk isk....

dekat nak separuh jugak la.. aku makan... korang tau aku tercari2 apa??? aku dok cari daging burger... tak rasa2 pon dr tadi.. burger dah makan nak dekat separuh... yeela.. dr tadi asyik rasa salad je... apa ke hal...
aku pon tanya la adik keje kat situ dgn panggilan sopan hehehe (mana tak nye.... malu nak tanya..kang salah tanya aku gak yg malu hehehe...)

"dik... burger ni mmg tak de daging ke??"dgn muka innocent giler...
"hah?? tak de daging ke kak??"sambil dia belek2 burger yg aku dah makan hampir separuh..

"mana ada burger tak der daging kak..."sambung adik tu.. hehe lawak plak ayat dia...

"ye la kak ... sory la ek... nanti saya wat lain... tunggu jap ek kak..."sambil blah bwk dengan tray sekali...

aku masa tu rasa nak pecah perut dok gelak... ye la... ingatkan mmg tak de daging...main order je kan... bukan biasa makan benda2 camni melainkan Mc D je... :D
yg best nye... kami dapat burger baru berserta fries sekali... sampai tak habis nak makan... hehehe begitu lah kisah lunch di Carl's Jr... gara2 tak tau apa yg di order.. ni lah jadinya...
apa2 pun jgn malu nak bertanya yerr... daaa...

s