"Take nothing but memories. Leave nothing but footprints. Kill nothing but time."





28 June, 2011

Tuhan....berikan aku cinta


Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta


Haramkah


Haram-haramkah aku
Bila hatiku jatuh cinta
Tuhan pegangi hatiku
Biar aku tak jadi melanggar
Aku cinta pada dirinya
Cinta pada pandang pertama
Sifat manusia ada padaku
Aku bukan Tuhan

*
Haram-haramkah aku
Bila aku terus menantinya
Biar waktu berakhir
Bumi dan langit berantakan

Aku tetap ingin dirinya
Tak mungkin aku berdusta
Hanya Tuhan yang bisa jadikan
Yang tak mungkin menjadi mungkin


Aku hanya ingin cinta yang halal
Di mata dunia juga akhirat
Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku

Aku hanya ingin cinta yang halal
Dengan dia tentu atas ijinNya
Ketika cinta bertasbih
Tuhan beri aku cinta
Ku menanti cinta…


23 June, 2011

Funny things in our life

Bila benda yg kita hadap hari-hari di adaptasi dalam kartun mmg nampak kelakar... mana tak nye kekadang we not even notice about it... :p... aku dapat satu email kartun ni... pasal aku *like* so, aku post kat sini.... buat korg baca sama dan senyum sama-sama ngan aku.... ok... meh kita tgk apa kartun tu ok...


sekarang ni mmg femes bab Iphone... lebih2 lagi dah kuar Iphone 2... berebut2 org pakat beli... (uissshhh gile byk duit...) sampai org dah tak pandang brand@ lagi cthnya macam N*KIA ni.. yang satu ketika dulu cukup femes... bole kata ramai yg pakai brand ni.... tapi sekrang ni trend dah berubah... dah nak pakai smart phone... apa kelas tak de touch screen segala... (terasa aku beb...) apapon itulah namanya technology... pas ni entah apa lagilah yg kuar...


sebut youtube semua tau... siap anak buah aku yg umo baru nak masuk 3 tahun pon tau apa tu youtube.... alahai... zaman dah berubah.... org leh glamer hanya kerana youtube... cthnya... macam cikgu Shida tu... hehehe.... glemer sehhh.... so, sesapa yg rasa nk glamer tu leh la letak kat youtube tu... tapi biorlah yg ok... jgn yg entah hapa2 plak k.... :D



Facebook... walaupon bermacam-macam badai melanda facebook ni tapi ramai gak yg masih guna lagi... jgn salah guna udah... ehhehe... sian kat si owner Facebook ni kan.... kaya pon susah....


Okaaylah.. yg lain malas nak komen... (tak tau nak merapu apa lgi.. hehehe....)... next entry nak cerita pasal aku dkt yard pulak... huhu....